Om ossDen 2.7.2011 har vi varit tillsammans i 5 år. Vår tanke var att vi skulle gifta oss på vår 5:års-dag, men dessa planer lyckades inte riktigt.

Historien om hur vi träffades är egentligen mycket är lång, men den korta versionen är att vi lärde känna varandra på internet, och Philipp hälsade sedan på Sara i Finland i juli 2006 och vi föll för varandra direkt. Fastän åtminstone Sara har erkänt att hon föll för honom redan långt innan de träffades öga mot öga.

Vi har inget exakt datum på när vi skypade för första gången, men det var någongång under våren 2006. Efter den dagen har det inte gått en endast dag att vi inte skulle ha pratat med varandra via skype, telefon eller öga mot öga. Om det är något vi kan så är det att prata, eftersom det var så vi lärde känna varandra!

Vintern 2006-2007 var ett evigt pendlande mellan Tyskland och Finland. Sara gick sista året på gymnasiet och hälsade på i Tyskland under varje lov, Philipp gjorde detsamma fast omvänt. Under vintern bestämde sig Sara för att söka in till en skola i Tyskland istället för i Finland. Direkt efter att alla studentskrivningar var över tog hon sitt pick och pack och bodde hemma hos Holtkamps i två månader. Sommaren spenderade hon ändå hemma. Under sommaren 2007 fick Sara veta att hon hade fått studieplats i Tyskland och bestämde sig för att flytta dit till hösten.

Ett år bodde vi tillsammans i Tyskland, och sedan bestämde vi flytta till Finland istället. Hösten 2008 flyttade vi båda. Sara lite tidigare eftersom hon började jobba, och Philipp lite senare då hans studier var klara. Sara började studera och Philipp letade jobb hela vintern. På sommaren hittade Philipp jobb i Jyväskylä där han ännu arbetar och pendlar till Vasa varje veckoslut.

På nyåret 2009-2010 förlovade vi oss i Antwerpen, Belgien. Mera om den resan kan ni läsa här. Efter förlovningen började vi fundera på när vi egentligen ville gifta oss, för det var helt klart att det var det vi ville. Det var ju därför vi förlovade oss. Alternativen var sommaren 2011 och sommaren 2012. Och efterom just vår 5:årsdag råkade vara en lördag i juli år 2011 bestämde vi oss för den här sommaren!

Det är på den vägen vi är, och i sommar kommer vi alltså att gifta oss!

En ytterligare liten nyhet är också att vi håller på att köpa radhuslägenhet tillsammans. I augusti kommer vi alltså att bli korsholmare igen, närmare bestämt Karperöbor, men först blir det bröllop!


Comments

Comment here:

Name:
Remember me?

E-mail: (not published)

URL:

Comment:

Trackback
RSS 2.0