Att göra i Vasa

Vasa en är en sommarstad, och förhoppningsvis kommer ni att få uppleva staden då den är som allra vackrast. Det är grönt, skönt och soligt. Nedan har vi några små tips på vad ni kan uppleva i staden i juli.

Om ni är intresserade av någon aktivitet nedan, ta kontakt med oss. Om ni vill kanske vi till och med följer med er på ett litet äventyr. Eftersom Sara jobbar på turistinformationen för världarvet Kvarken, kan hon också naturligvtis ordna diverse båtturer och guidade rundturer, paddlingsturer, naturstigar, vandringsleder med mera i UNESCO's världsarv Kvarken utöver det som nämns här. Ta kontakt!

Vid vackert väder:


Jannes Saloon




En båttur ut till Jannes Saloon i Vasa skärgård.

Under resan görs ett uppehåll en dryg timme på Granskär, där det finns möjlighet att inta en måltid eller dricka en öl på terrassen. Det går två turer per dag ut till Granskär. En klockan 12 och en klockan 15:30. Hela turen tar 3 timmar. Pris: 15 euro för vuxna, 13 euro för pensionärer och barn under 12 år 7 euro. Båtturen startar från inre Hamnen i Vasa.

Världsarvskryssningar




Replot/Vasa skärgård


En liten kryssning i Replot och Vasa skärdgård. Avgång onsdagar och lördagar klockan 14.00 vid Berny's invid Replotbron. Turen tar cirka 2 timmar. Pris: 15 euro/pers, pens 13 euro, barn under 7 år 7,50 euro.

Datum som kunde passa bröllopsgästerna. (Fler datum finns!)
ons 6 juli
ons 13 juli

Valsörarna

En kryssning ut till Valsörarna är en speciell upplevelse. Avfärd från Björköby/Svedjehamn klockan 11 och hemkomst ca kl. 15:30. Pris 49 euro/pers. I priset ingår kryssning, guidad vandring, kaffe och fisksmörgås.

Datum som kunde passa bröllopsgästerna. (Fler datum finns!)
tis 5 juli
tors 7 juli
tis 12 juli



Strampen och Faros

För den som inte vill ge sig ut på större äventyr kanske det också räcker att bara äta lunch eller kanske ta sig en öl på sommarestaurangerna Strampen eller Faros vid inre hamnen i Vasa.


Vid lite sämre väder:


Naturligtvis kan allt det ovan nämnda även göras på lite mindre vackra dagar, men det är nog snäppet bättre om solen lyser.

- Om man vill vistas inomhus, har Vasa många olika muséer att bjuda på. T.ex. Kuntsi vid inre hamnen, eller kvarkens naturcentrum Terranova.

- Ett besök till Gamla Vasa och ruinerna lönar sig också.

- En bra idé kan också vara t.ex. en privat guidad rundtur i Vasa. Finns det många intresserade blir det dessutom bara några euro per person. Ta kontakt med Sara!




Comments

Comment here:

Name:
Remember me?

E-mail: (not published)

URL:

Comment:

Trackback




RSS 2.0